Runtour info seriál - 1. díl

03.05.2016 22:00

1.  díl: Vyrovnáváte? Neboli kompenzujete?

Rovnováha. Základní pravidlo, bez kterého nic nefunguje dlouhodobě hladce. Pro tělo platí xnásob. Jedná se totiž o fascinující detailně propracovaný a přesto každodenními drobnostmi často lehce ovladatelný, ale i deformovatelný organismus. 

Tělo je s námi celý život. Bereme jej jako samozřejmost, něco, co v případě nouze "opraví" lékař, fyzioterapeut, psycholog, trenér. My, lidé, si tělo aktivně a pravidelně deformujeme až 20 hodin denně, 6720 h ročně. Takovou činnost moderně nazýváme prací, odpočinkem, sportem. 

Za posledních 10 let s nárůstem času stráveného vsedě, ale i s boomem sportů, které často ještě více podporují deformaci těla ze sezení, neustále roste počet "porouchaných" těl, a to již od raného dětského věku přes mládež až po dospělé. Zapomněli jsme totiž v hektičnosti všedních dní na základní ověřené principy, všestrannost, pravidelné vyvažování, tedy kompenzování, a vlastně i dýchání.

Pracuji s dospělými, seniory, handicapovanými a dětmi. Učím je chytře používat vlastní schránku od rána do večera a uvědomit si souvislosti a dopad každodenních nejen pohybových zvyklostí, které ji ovlivňují.  Prošla jsem a procházím jako instruktorka skupinových a individuálních lekcí a pohybová poradkyně různými směry v komerčním sportovním světě. Čeho se přes všechny trendy držím je vzdělávání, otevřená mysl a také často spolehlivé selské uvažování.

Seznamte se: 

Mgr. Václava Škodová (Vendula)

Vystudovala PF UHK, bývalá zaměstnankyně velkých zdravotnických společností, praktikantka nejednoho sportu a k tomu už opravdu dlooouho (21 let jé) fungující jako instruktorka skupinového cvičení. Poslední 2 roky samostatná bytost pracující komorně skupinově či individuálně s dospělými, dětmi, seniory i nevidomými. Různými způsoby se snažím předávatt zkušenosti a znalosti týkající se námi stále neprávem opomíjeného těla, zdravého a rozumného každodenního pohybování se, dýchání, protahování se, aby se nás co nejvíce cítilo ve své kůži.

Novinky

02.01.2024 16:00
Milé a milí,  zde je přehled cen za mé lekce a konzultace:  Skupinová lekce živě 60 min. 170 Kč/os. Skupinová lekce online 120 min. 200 Kč/os. Skupinová lekce živě 120 min. 240 Kč/os. Individuální konzultace/lekce 600 Kč/60 min. (+ 0 - 400 Kč příplatek dle místa konání) Platby...
02.01.2024 13:10
Vyšetření pohybového aparátu a dechového stereotypu klienta je nedílnou součástí individuální fyzio lekce.  Více přes SMS či volejte na tel. +420 602 123 193.   

Kontakt

Mgr. Vendula Škodová Liberec (i online) + 420 602 123 193
skodova.vendula@gmail.com